Akik már jártak itt

Bejegyzések a vendégkönyvbe

Ezen az oldalon szeretném bemutatni azokat az embereket akik már meglátogatták a múzeumot.

A vendégkönyv lapjai automatikusan változnak a PAUSE gombra kattintva megállíthatja ezt.

>>> előre lapozás

<<< vissza lapozás

A  gyűjtemény csodaszép, gratulálok hozzá!                                                    .                 

Tisztelt Rugli úr!Kedves Kollégám!

Végtelen örömömre szolgál, hogy ide találtam! A FŐTÉR tv műsorban láttam egy kis hírt erről a csodáról amit Ön itt alkotott.Ez már most is egy életmű, de hát Önt megismerve ez nincs befejezve. Kívánom, hogy ez a tiszta lelkesedés és gondolkodásmód sokáig vezesse élete során!

Gratulálok a múzeum létrehozásához nagyszerű munka és felbecsülhetetlen értékmentés-a múltról a jövőnek! További sok sikert és eredményes gyűjtést kívánok!

Egész különleges gyűjtemény,de legalább ennyire különleges a "gazdája". Hihetetlen  szeretettel és bámulatosan alapos ismeretekkel rendelkezik. Ritka élmény volt végignézni és végighallgatni.

A Rábaköz igazi értékeként ismertem meg Rugli Dezső múzeumát.Hűen a napi kulturális, művészeti hagyományokhoz őrzi kincseit és adja át ismereteit.Kívánom, hogy még nagyon sokáig "beszélgessen" a múlt tanúival gyűjteménye darabjaival. És azt is, hogy az általuk "elmondottakat" minél többen hallgassák meg az Ő tolmácsolásában.

Gartulálok a gyönörű tégla kiállításhoz, minden elismerésem a kiállítás megszervezéséért az ötletes és kiváló rendszerezésért. Nagyon szép volt látni ennyi munka örömét a kiállító szemében látszik, hogy szeretettel és tiszta szívből csinálja munkáját. Isten adjon erőt és egészséget további sikeres munkájához szeretett családjával együtt.

Fantasztikus gyűjtemény! Biztos vagyok abban, hogy az országban - de lehet, hogy a világban is - egyedülálló kollekció. Nagyon jó, hogy a gyűjtemény gazdája minden tégla történetét fejből meséli el,  minden tiszteletem az  ő gyűjtőszenvedélyének! Szany büszke lehet Rugli Dezsőre!

Nagy várakozással néztünk a látogatás elé, de a gyűjtemény és Rugli úr felkészültsége, szakismerete messze felülmúlta várakozásainkat. A magyar tégla és cserépipar csak remélni meri, hogy a kerámiaiparnak ze a csodálatos gyűjtemény és ez a fantasztikus tudás még sokáig gyarapodik. Azt is reméljük, hogy módot tudunk találni arra, hogy segítsük ebben Rugli Dezsőt. Büszkék lehetünk arra, hogy megismerkedhettün Rugli úrral és köszönjük, hogy bemutatta munkáját, gyűjteményét.

Gratulálunk ehhez a  szép gyűjteményhez. Örömünkre szolgált, hogy megnézhettük és ennyi értékes információval gazdagodtunk!

Csodálatos, rendezett gondolatok, ami nem csak álom, hanem a megvalósulás. Tisztelet a kitartó, gondolom nagy nehézségek árán létrehozott gyűjteménynek.

Gratulálok! Nagy tiszteletet ébresztett bennem kitartó munkája, átfogó szakmai, kultúrális és történelmi ismerete. További jó egészséget, erőt kívánok életéhez, munkájához!

Minden elismerésem Önnek!

Úgy gondolom a szakma szeretete és megbecsülése rejlik minden mozdulatában. Kívánok Önnek hosszú boldog életet. Az építész társadalom nevében is köszönöm munkáját!

Gyűjtőtársi tiszteletem ehhez a precíz páratlan gyűjteményhez.

Nagy örömmel láttam a gyűjteményt, örülök, hogy más is ennyire értékeli az elődök tudományát, művészetét.


Ismerem a veszprémi téglamúzeumot, s gondoltam megnézem a szanyi gyűjteményt is. Megdöbbentő, hogy mennyi fajta tégla található itt. A tulajdonos hozzáértése ügyszeretete példamutató További sok sikert a gyűjtemény gyarapításához! Köszönöm, hogy fogadott és bemutatta  a gyűjteményét.

"Rendkívül nagy hatással volt ránk nemcsak a sok történelmi emlék, hanem a gy űjtemény gazdájának minden részletre kiterjedő, élvezetes "idegenvezetése" is.

Kedves Dezső!

Ön nemcsak téglagyűjtő, hanem tégla művész is. Gratulálunk és köszönjük az élvezetes bevezetést a téglagyártás fortélyiba. Sokat tanultunk. További sok örömet kívánunk szenvedélyéhez és jó egészséget!

"Nagy élmény és öröm volt, hogy láthattuk ezt a fantasztikus gyűjteményt! Büszke lehet minden  szanyi, hogy a mi községünkben ilyen múzeum látható! Mindannyian köszönjük a kedves vendéglátást és a sok-sok új ismeretet."

"A bugaci Kálmán Lajos Népdalkör és Citerazenekar és  a velük utazó bugaci dolgozók nevében őszinte tisztelettel gratulálunk a csodálatosan berendezett téglamúzeumhoz. Dezső bácsinak nemcsak ügyes keze, hanem igazi magyar, becsületes szíve hozta létre. Gratulálunk, és köszönjük!"

"Végtelen elismeréssel és tisztelettel állunk az elkötelezettség e példája előtt. Jó egészséget kívánunk az értékes és lenyűgöző gyűjtemény fenntartásához és gyarapításához!"

2009. augustus 22-én néztük meg ezt a csodálatos kiállítást, melyet a gyűjtő nagy szeretettel és türelemmel kezel, a települések történetében jártas és csodálatos előadókészséggel mutat be. Kívánunk neki még sokáig jó egészséget és erőt a további gyűjtéshez, és sok jó embert akitől még sok különleges darabot kaphat és őrizhet meg az  utókornak.

Véletlenül tévedtünk ide...de jól tudjuk: nincsenek véletlenek...Köszönjük ezt a hatalmas gyűjteményt, ami nemcsak "tégla". A történelem, a helyismeret,a kultúrtörténet,a szakmaszeretet. Elismerésünk és ígérjük, hogy viszatérünk és másoknak is szívből ajánljuk.

Gratulálunk kitartásához tudásához, további sok sikert a gyűjtéshez, jó egészséget és minél több lelkes látogatót kívánunk!

Tisztelt Rugli Úr! 

Nagy meglepetésünkre Szanyban találtuk meg a Tégla Múzeumot. Nagy öröm számunkra , hogy van aki ilyen odaadással és kitartással gyűjti a téglákat és a hozzájuk kapcsolódó információt- történelmet is egybefoglalja. Nagyon köszönjük a vezetést és a bemutatást ebben a különleges Múzeumban.

További sikereket kívánunk!

"Emlékezz meg róla , kérlek, hogy agyagból alkottál, és a porba küldesse vissza"

Jób könyve 10:9

Gyönyörű gyűjtemény, lenyűgöző gondossággal összeválogatva, elismeréssel adózva annak a személynek, aki  a legnagyobb alázattal adózik annak az anyagnak, az ANYAGNAK, amiből a Teremtő magát az embert teremtette.

" Mit mondhatnék kedvest, szépet  Neked? Két fáradt kezedért: szóval köszönetet."

Köszönöm, hogy megtisztelt azzal, hogy kincseit megtekinthettük. Kellemes, szerény jellemet ismertem meg Önben. Sikeres munkát kívánok továbbra is szeretettel.

Nagyon mélyen megérintett bennünket a  megtekintett gyűjtemény, s annak sokrétűsége.Jó látni, hogy ilyen elhivatott emberek élnek és munkálkodnak kis hazánkban napjainkban is.

Nagyon Köszönjük, hogy láthattuk ezt a nem mindennapi gyűjteményt. Atovábbi munkájához kitartást, erőt, egészséget kívánunk!

Sokféle kiállításon jártunk már, de ilyen különlegesen ritkán.

Ez vonatkozik a kiállítás témájára és a rendkívül kedves és érdekfeszítő tárlatvezetésre is.Munkájhoz további sok kitartát, erőt, egészséget kívánunk!

Kedves Rugli úr!

Véletlenül vettük észre múzeumát ezen a szép augusztus 20-i napon. Sokat tanultunk előadásából, reméljük nem felejtjük el a  hallottakat és "beégett" emlékezetünkbe.Szeretnénk majdan tanítványainknak is átadni, és ha Isten is úgy akarja csoporttal visszatérni. Köszönjük szépen a sok munkát,mert az érdeklődőknek nagyon sokat jelent! Isten áldását kérve mesteri munkájára.

Köszönjük szépen a nagyszerű kalauzolást a történelemben és apró darabjai, történései között, mint például az itt megtalálható csodálatos téglákhoz és cserepekhez. Csak gratulálni tudok  nagyszerűgyűjteményhez és a kitűnő alkotásaihoz, mint példáil a térképhez.További sok sikert az élethez, kitűnő egészséget és további sok téglát és cserepet kívánok a gyűjteményhez!

Nagy szeretettel várt bennünket Rugli Dezső. Csodálattal néztük és hallgattuk mindazt, amit évek alatt összegyűjtött és hozzáolvasott.Köszönjük, hogy gyermekeink ios részesei lehetnek egy ilyen nagyszerű életműnek.

Kedves Dezső!

A múzeumod magáért beszél! Csodálatos rendszerbe foglalva a tégla múltja. Mint tudjuk "A tégla örök és megújul!"

Te ezért nagyon sokat tettél. Köszönet érte!

Nagy örömmel néztük végig a múzeumot-külön értékeljük- és......hallgattuk az egész kulturális történetünket. Mivel építész  családtagjaim is vnnak- őket is elküldöm ez ki nem maradhat életükből.

Kedves Rugli Úr!

Jöttem mint idegen, távozom mint barát. Sok sok éves munkáját látva /"csodálkozva"/ a mai világban nem gondoltam volna, hogy ilyen létezik.

Ember jöjj és láss csodát!

Mert itt az van az élet nagy csodái.Köszönöm a lehetőséget, hogy megnézhettem ezeket a csodákat.

Tisztelt Rugli Úr!

Köszönjük, hogy megtekinthettük ezt a "kuriózumot", ezt a gyönyörűen rendezett kiállítást.Tudása csodálatra mélzó, örülünk, hogy útunk idevezetett. Munkájához jó egészséget, kitartást kívánok a beledi "Ezüst  Fenyő Nyugdíjas Klub" tagjai nevében.

Ön csodálatos ember! Munkája elimerésre méltó! Ön már akkor fényes volt amikor minket dörzsöltek, tudása, előadása egyéni és szép.

Tisztelt Rugli úr!

Nagyon köszönöm önnek a csodálatos előadást. Amit elmesélt nekem felejthetetlen és egyedülálló élmény marad a számomra. Jó egészséget kívánok önnek!

Kedves Dezső!

Nagyon szépen köszönjük ezt a csodás emléket ami bizonyára sokáig elkísér minket. Csodálatos gyűjteménye van. Rendkívüli és egyedi. A továbbiakban minden jót és kitartást  kívánunk.

Kedves Desző bácsi!

Kitartást és egészséget kívánunk a munkájához, mert azon kevés ember közé tartozik, akik értékelik a szépet és maradandót  szeretnének alkotni. Bárcsak több ilyen személlyel találkoznánk!Minden jót és szép jövőt kívánunk a Biblia alábbi szavaival:

" Most pedig ó Jehova, Te vagy a mi atyánk. Mi vagyunk az agyag, Te pedig a fazekas; mindannyian kezed munkája vagyunk." Ézsiás 64:8

Nagy élményt jelentett e nagyszerű gyűjtemény megtekintése. Gratulálunk a  több évtizedes kitartó gyűjtőmunkához, a kiváló szakmai ismeretek elsajátításához. Köszönjük a lelkes, érdekes tájékoztatást.

Nagyon köszönjük, hogy megnézhettük e páratlan gyűjteményt. Mint agyaggal foglakozó, különösen nagy élmény volt. További sok sikert és még sok értékes "kincset" kívánunk.

Szaktudása lenyűgöz! És a haza agyagba megtestesült szeretete.                                 .  

Alulírott Ivácson Pál Dávid Rábaszentadrás Rákóczi 30. sz. alatti lakos, (Gyergyóremetéről származó) megcsodáltam Rugli Dezső úr által készített "világtörténelmet" ami téglából készült. Lehetetlen szavakba leírni azt, amit kifejez ez  a kállítás. Én szerintem egyedi a múzeum és a tulajdonosa is. Az elismerés és dicséret szavai nem fejezik ki azt amivel  magasztalni akarom Rugli úr tevékenységét. Történelmi, irodalmi, művészeti tudását, fizikai alkotó munkáját képességét. Azt a történelmet (könyvet írt) olyan anyagból létesíette, ami alapja mindennek.

földnek és a tűznek házasságából. lyen történelem könyvet csak Rugli  Dezső úr tud készíteni, azért mert testével, lelkével alkotott és remélem alkotni is fog. Nem elég egy fél nap a látogatásra. Elolvasni és megtanulni ezt a történelmi könyvet sok időre van szükség. Remélem még visszatérek. Jó lenne ha mindenki meglátoganá ezt a múzeumot, különösen az ifjúság és a gyerekek. Jó lenne ha a média többet foglalkozna vele. A TV-ben lehetne egy sorozatot közvetíteni. Jó lenne ha anyagi

segítséget is kapna az alkotó.  Remélem, hogy világszerte híre lesz ennek a téglakiállításnak. Hálás köszönet Rugli úrnak a fogadásáért és értelmes és kifejező magyarázatáért.

Kedves " Téglás " Dezső Úr!

Hihetetlen az a szeretet, melyet sugárzó szemeiből látunk, amikor a tégláiról beszél. A szavai símogatnak, őrizze meg ezt a szeretetet a Tűz és a Föld Házasságáról, s mindenkinek adja át, akinak csak tudja.

Reméljük egyszer ez a csodás gyűjtemény  valóban egy igazi múzeum tagja lesz.

Kedves Rugli úr!

Köszönöm a sok értékes információt és téglákat! Csodálom és tisztelem az Ön tégla  szeretetét. Mindig nagyon jó érzés Önnel találkozni és  beszélgetni, ilyenkor az én tégla iránti szerelmem még jobban lángol.További jó egészséget és kitartást kívánok Önnek és kedves feleségének.

Nagy érdeklődéssel néztem végig a téglagyűjteményt, és régész-muzeulógusként le vagyok nyűgözve mivel magánszorgalomból ilyen gazdag és jól kiépített( tégla) kiállítást még nem láttam. A további gyűjtőmunkához sok sikert kívánok és örülnék, hogyha a kiállítóhelyet magasabb szintre lehetne fejleszteni, hogy tágabb látogatóközönség is láthatná a gyűjteményt.

Köszönjük a csodálatos élményt. Egyik tégla szebb mint a másik. Bámulatos a téglák iránti szeretete, történelmi tudása.

Engedje meg, hogy őszinte elismerésünket fejezzük ki az itt látott magas színvonalú gyűjtemény létrehozásáért. Az a szakmai hit és a felhalmozott tudás, ami párosul a rendre való törekvéssel , minden elismerést megérdemel.

A TONDACH Magyarország Cserép- és Téglagyártó Rt. , valamint a TONDACH Gleimstätten AG vezérigazgatójaként a kiállítás megtekintése után felajánljuk támogatásunkat és együttműködésünket Önnel , Rugli Dezső úr!

Lenyűgöző és csodálatos a gyűjtemény és az Ön tudása lelkesedése is. Gratulálunk! MTV1 FŐTÉR (Acél Réka)